De behoefte aan het openstellen van de kabel is er ook in de praktijk

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft op 27 februari dit jaar een ontwerpbesluit gepubliceerd waarin staat opgenomen dat VodafoneZiggo derde partijen toegang tot de kabel moet geven. Hierop heeft het bedrijf op 30 maart dit jaar een referentieaanbod op de website gepubliceerd.

In een vandaag gepubliceerd persbericht meldt Belcentrale dat het onderhandelingen is gestart met VodafoneZiggo over toegang tot de het kabelnetwerk van het bedrijf. Belcentrale verwacht dat dit snel zal leiden tot een concrete samenwerking én dat de openstelling van de kabel het eindelijk de lucht geeft omdat het tot nu toe volledig afhankelijk van KPN is om diensten rechtstreeks aan eindgebruikers aan te kunnen bieden.

De belangrijkste conclusie die kan worden getrokken uit het persbericht van Belcentrale is dat de behoefte aan het openstellen van de kabel er ook in de praktijk is. Gezien VodafoneZiggo zijn referentieaanbod op het laatst mogelijke moment heeft gepubliceerd valt het wel nog te bezien of dat het optimisme van Belcentrale terecht is.