The Datacenter Group: “Conventionele datacenterdiensten zijn niet meer voldoende”

De stelling dat datacenterdiensten zelf geen toegevoegde waarde meer bieden wordt opnieuw bevestigd door de grootste 100% Nederlandse datacenter speler The Datacenter Group. Het is volgens het bedrijf cruciaal om additionele diensten te ontwikkelen om zich te kunnen blijven onderscheiden van de concurrentie.

In een persbericht over aansluiting als businesspartner bij de Dutch Hosting Provider Association stelt Edwin Kennedy, Chief Commercial Officer van The Datacenter Group:

Met de komst van de Internet of Things en clouddiensten is het bieden van alleen conventionele datacenterdiensten niet meer voldoende. Via dit platform bieden wij klanten daarom verschillende diensten aan om onderdeel te worden van een groter ecosysteem, zonder dat zij zelf grote investeringen in platformen, services en connectiviteit moeten doen. Het doorontwikkelen van het platform is van cruciaal belang om ons ook in de toekomst te kunnen blijven onderscheiden ten opzichte van andere partijen. De kennis en het advies van de DHPA-deelnemers zijn hierin erg belangrijk.

Het is interessant dat om te zien dat The Datacenter Group expliciet stelt dat het de samenwerking met hostingbedrijven erg belangrijk is om te kunnen innoveren. Dat de datacenter speler zelf voortgekomen is uit een hostingbedrijf ziet Kennedy daarom ook als een belangrijke asset:

Ooit waren wij zelf een hostingpartij. Hierdoor weten we precies wat er speelt in de markt en welke eisen aan een datacenter gesteld moeten worden. Wij zijn al meer dan twaalf jaar actief in de datacentermarkt. Deze kennis en ervaring willen we graag delen met de deelnemers van DHPA, om samen te innoveren en te ondernemen.

Ruud Allaerds, directeur van DHPA zegt hierover het volgende in het persbericht:

TDCG is een bekende partij onder de cloud- en hostingproviders. De organisatie groeit snel en is toch lokaal. En dat local for local aspect kan een belangrijk argument zijn voor de deelnemers van DHPA om de samenwerking op te zoeken. De oprichter van TDCG – Siemon van den Berg – is daarnaast ook één van de grondleggers van DHPA. Hij kent onze sector daarom zeer goed. Ik verwacht dan ook dat de samenwerking met TDCG tot wederzijdse versterking leidt op het gebied van kennis en mogelijkheden.

Het gezamenlijk persbericht van DHPA en The Datacenter Group laat opnieuw duidelijk zien dat de innovatiekracht in de digitale infrastructuursector bij hostingbedrijven zit. Eerder bleek al uit een summit van ChannelConnect dat de markt voor colocatie stilgevallen is. Dat wordt ook in dit persbericht bevestigd. De waarde voor de BV Nederland van de digitale infrastructuursector moet dus bij hostingbedrijven gevonden worden.